lørdag 30. mai 2015

Tidenes lengste komitemøte

Det skal ikke stikkes under en golfbag at stemningen forut for premieutdelingen bar preg av amper stemning og meningers mot. Etter tidenes lengste poengberegning og interne stridigheter med ublu forsøk på ekstern påvirkning, skal komiteen ha honnør for å ha valgt å følge TGA's innarbeidede statutter til punkt og prikke, og utnevne en verdig vinner av vårens turnering tradisjonen tro

Diskusjonene startet allerede på ankomstdagen, da enkelte (uten å nevne navn) forfektet alternative beregningsformer for resultatlisten, der kun 75% av eget handicap skulle danne grunnlag for tildelte slag på runden. Dette vil normal gagne lavhandicapspillere som tidligere har spilt mye (og godt) og derfor oppnådd et handicap som det kan være vanskelig å opprettholde. Tilsvarende vil det legge en demper på spillere uten altfor stort grunnlag til egen nedskriving, og som derigjennom kan tenkes å oppnå en uforsvarlig høy poengsum på en ellers god dag. Onde tunger mente sågar dette var utslagsgivende i en tidligere turnering, der vinneren kunne notere seg for tidenes nedskrivning på nøyaktig samme dag som trofeet ble hevet over hodet.

Komiteen jobbet under konstant press fra opinionen om å fremskaffe alternative resultatlister, noe som medførte utidig merarbeid. Mens folket dusjet og pleiet støle kropper og Per Anders satt og testdrakk long islands, tok samtlige i et tak for å preparere en festmiddag med en halvkilo ku pr hode. I mellomtiden satt Steinar og Morten to timer i strekk for å revidere og dobbeltsjekke alle tallene til det ytterst kjedsommelige.

Da deltakerne endelig ble ropt inn til samling i stuen, var spenningen ved bristepunktet. Hvilket resultat ville komiteen falle ned på?

Seremonimestrene delte først ut prisen for longest drive til Trym, mens Steinar fikk utmerkelse i closest-to-pin delkonkurransen. Deretter ble resultatlisten lest nedenfra og opp, som seg hør og bør, og alle mottok sine deltakerpremier for vel gjennomført turnering. Ved hver opplesning ble det gjort spesielt oppmerksom på at resultatet var det samme uansett beregningsmåte.

Da vi kom til topp-tre, var det for første gang avvikende resultater. At Steinar kom på andreplass, var ufravikelig. Men første- og tredjeplass var avhengig av beregningsmåten ved hhv normal  handicapberegning eller ved bruk av 75%-regelen. Komiteen mente imidlertid at siden endringen ikke var vedtatt ved akklamasjon forut for turneringsstart, ville man følge standardmetoden. Og med de vise ordene ble John Thomas utropt som både etisk og moralsk vinner av TGA V15, til store ovasjoner fra den gemene hop!

TGA V15        Ut  Inn Tot
1 John Thomas  21  14  35
2 Steinar      12  21  33
3 Trym         15  16  31
4 Odd Morten   15  13  28
5 Øystein      10  18  28
6 Morten       10  17  27
7 Dag-Atle      7  17  24
8 Per Anders    6  16  22
9 Preben        7  11  17

Trym tok tredjeplassen med fatning, og mottok i stedet årets hederspris som plaster på såret. Og kanskje var det også et ørlite stikk i siden til oppvigleren som medførte unødig merarbeid for komiteen?

Som kuriosa ble det også informert om lagpoeng ift de ulike flightene, selvsagt helt utenfor all konkurranse. Her var det flighten med Per Anders, Morten og Steinar som oppnådde høyest total score. Avslutningsvis mottok John Thomas et innendørs golfsett i eksklusiv utførelse som honnør for det gode vertsskapet han var. Og dermed var det endelig klart for middag og bankett i Revebåsen 17, og etterfølgende kake vel tilbredt av Trym, muligens med noe bistand hjemmefra.

Søndagsrunden ble spilt med noe redusert oppmøte på Borre golfklubb like utenfor Horten. Det er rapportert om strålende solskinn, men for øvrig er ingen andre hendelser innmeldt til komiteen.

Ingen kommentarer: