fredag 5. mai 2017

Fredagsrunde for de ytterst få

Fredagsprogrammet for vårens turnering innbar særs tidlig avreise fra Oslo sentrum. Siden det ikke er alle forunt å få dispensasjon fra arbeidsgiver for den slags sosial avsporing, var det kun Steinar, Morten og Øystein som fikk varmet opp skikkelig i forkant av TGA V17. Og varme ble de!

Baneforholdene på gamle Fredrikstad golfklubb var aldeles praktfulle. Gresset var overraskende grønt, og banen viste seg fra sin aller beste side. Det gjorde også golfspillet fra de fremmøtte. Morten startet helgen med hele 33 stablefordpoeng på scorekortet sitt, sirlig utregnet med medfølgende bønnestreng. Steinar og Øystein spilte nok mer på det jevne, og sparte dermed de gode slagene til hovedturneringen på lørdag. Begge notere seg for høyst akseptable 24 poeng hver.

I mellomtiden hadde Per Anders reist direkte til hytta i Skjeberg for å forberede storinnrykk, mens Ove og Preben tok omveien om Strömstad for å harryhandle etpar bæreposer med drikkevarer før de kom halsende etter.

PA's hytte nær Høysand i Skjeberg lå praktfullt til i solhellingen over Skjebergkilen.
På den storslåtte terrassen med aftensol over gjennomsnittet, fikk de nylig ankomne hurtigskifte til sommerantrekk med shorts og t-skjorte, og slenge seg ned i loungesalongen med beina på bordet mens halvlunken svenskeøl ble erstattet av duggfrisk, iskald pilsnerøl rett i neven. Dette var aldeles perfekt! Smått om senn dukket også fredagsgolferne opp bak hytta, mens grillmester Øystein hev seg entusiastisk over burgersteking.

Mens solen ség ned bak horisonten og skravla satt løst, dukket det opp enkelte gensere og boblejakker. Sommeren er for kort til å nytes inne.

Og før mørkets endelige frembrudd, dukket også Dag-Atle opp som kveldens siste forhåndsanmeldte. Startfeltet var imidlertid ikke 100% komplett før tidlig dagen etter, da Trond og Trym var ventet.


Ingen kommentarer: