søndag 26. mai 2013

Fint, men tross alt søndag

Det ble avsluttet der det hele startet, på Sandefjord golfklubb. Banen var vesentlig tørrere enn i fredagens runde, været var definitivt varmere. Kanskje for mye av det gode? Det er noe med søndagsrunder når man fjerner konkurranseelementet og har mental knebøy i både hode og lår

Umiddelbart etter frokost valgte Dag-Atle å si farvel til resten av reisefølget. Han hadde ofret alt i gårsdagens turnering (vi snakker selvsagt ikke om TGA, men i volleyballturneringen) og skulderen egnet seg kun til å ratte hjem feltets største motorvogn.

Da øvrigheten hadde tørket vekk krokodilletårene og stuvet alt stasj inn i sine respektive kjøretøy, ble det hastig kortesje til Sandefjord golfklubb.

Vestfold golfklubb var opprinnelig oppført på programmet for denne søndagen, turneringsbanen fra H03 og H05. Men i motsetning til  øvrige baner i fylket, hadde Vearbanen innsett at det var klokest å utsette sesongåpningen til banen hadde tørket opp. Når det er sagt, etter en tilnærmet sommerlig weekend hadde også Sandefjord GK langt mer å vise til på siste dag, enn under sumpåpningen på fredagens runde.

Neida, slett ingen store incidenter å melde fra runden. Stemningen bar (som vanlig på en søndag) preg av (nettopp) å være en søndagsrunde. Per Anders valgte å avblåse sin tilstedeværelse etter 13 hull, etter sigende for å rekke en privat avtale lenger nord på østlandet. Resten av feltet gjorde heller ingen øyensynlige tilnærmelser for å slå Mortens 44-poengs reslutatet fra TGA lørdag.

Likevel, da scorekortene skulle finregnes etter runden, oppstod det nok en gang uenighet og tilløp til tumulter i paddocken. Hvor mange tildelte slag skulle egentlig regnes inn? Hvem hadde husket å skrive seg ned fra gårsdagens superrunde? Hvem burde ha skrevet seg litt opp? Ingen tvil om at det skortet på elementær golfteori ift både stableford og handicapberegning. Er det noen som trenger et oppfriskningskurs?

Etter at gemyttene roet seg, fikk redaktøren bragt på det rene at Hans Jørgen etter sigende vant søndagsrunden med 34 poeng, mens Steiner (33p) og John Thomas (32p) fikk bestige de to andre, virtuelle pallplassene. Resultatlisten før øvrig er av høyst ymse begrunnelser fortsatt hemmeligholdt.

Vi får antakelig bare lene oss tilbake å avvente evt nye avsløringer fra wikileaks eller andre semioffentlige kilder. Og når sant skal sies spiller det heller ikke så innmari stor rolle.

Helgen i Sandefjord ble en eneste parademarsj fra ende til annen, kanskje blant de aller fineste golfturneringene i TGA-historien!? Uansett garantert topp-tre blant de som er arrangert innaskjærs, det er skråsikkert! Vel blåst!

Ingen kommentarer: