lørdag 14. oktober 2017

Stilfull avrunding med overraskelser

Høstens TGA skulle bli en av tidenes jevneste turneringer, der usle 7 poeng skilte jumboplassen fra det prestisjetunge trofeet

Umiddelbart etter avsluttet TGA-runde på Miklagard golfklubb, ble det hektisk avreisevirksomhet. Mens 6 av 8 svette golfere kastet seg i bilene sine for å rekke hjemom med pikk og pakk før banketten, valgte Trond og Preben å runde av seansen med en varm dusj og omkledning i klubbhuset. Deretter bar det strake vägen til sentrum, hvor premieutdeling, middag og bankett skulle avholdes på det smått hypede luksushotellet The Thief ytterst på Tjuvholmen.

De samme to påtok seg seremonimesteransvaret, og finregnet resultatene i ro og fred mens de slurpet i seg kveldens to første overprisede halvlitere. Utregningen viste imidlertid raskt at resultatet skulle bli langt mer spennende enn noen hadde forestilt seg på forhånd.

Allerede et par dager før hadde både Steinar og Ove meldt avbud til gallamiddagen med hver sin syltynne begrunnelse for fravær. Men litt om senn dukket samtlige av de 6 forhåndspåmeldte opp, stivpyntede for anledningen i mørk blazer, nystrøken skjorte og blankpolerte sko. På slaget klokken 19 ble ditto perfekte long islands bragt til bords, og den offisielle delen av programmet med oppsummering av dagens incidenter kunne starte.

Deltakerpremiene var byttet ut med lovord og honnør, og Steinar og Øystein mottok fortjent hyllest for henholdsvis longest drive og closest-to-pin. Deretter ble den endelige resultatlisten høytidelig lest opp, nedenfra og opp, med innlagte skrøner, faste håndtrykk og spredt applaus underveis. Her var det mange spenningsmomenter.

No TGA H17    Ut Inn Tot
1  Trym       16  13  29
2  Steinar    14  15  29
3  Trond      13  15  28
4  Ove        16  11  27
5  Per Anders 19   8  27
6  Øystein    11  15  26
7  Dag-Atle    8  14  22
8  Preben      8  14  22

At bare syv poeng skilte topp og bunn på resultatlisten, gjorde nok trolig H17 til tidenes aller jevneste TGA noensinne. Én misset putt, ett duffet fairwayslag eller én ball i vannet kunne snudd listen på hodet. I tillegg var det overraskende mange som endte på nøyaktig samme poengsum, slik at handicapregelen kom særs hyppig til anvendelse. Trolig mest surt for Steinar, som endte opp med et like fett scorekort som Trym, men med flere tildelte slag. Heldigvis holdt Steinar seg borte fra banketten, slik at øvrigheten slapp småsytingen i etterkant, og kvelden kunne nytes i ærbødighet for å hedre vinneren.

Per Anders hadde etter runden proklamert høyt og tydelig at han hadde hatt en total sprekk etter runding (hvilket var ganske korrekt), men han skrøt også på seg syv etterfølgende stryk på scorekortet. Etter nøyaktig fintelling, viste det seg å være fake news. PA hadde "bare" fire poengløse hull, godt fordelt utover siste 9. For den høyst joviale underrapporteringen mottok PA juryens velfortjente hederspris.

Forsamlingen kunne deretter vagge stille og rolig over i restaurantavdelingen vegg-i-vegg, for å innta kveldens festmåltid.


The Thief fremviste en velsmakende meny, der man boltret seg i kantareller, kongekrabbe, torsk, indrefilet, blåbær og iskrem. Og på toppen av det hele fikk vinkjenner Øystein anledning til å plukke ut spesialtilpassede viner i øvre middelklasse. Dette var snadder.

Etter måltidet tok nattklubbgeneralen ansvar, og ledet forsamlingen trygt videre til sin egen stampub BAR, tre missede putter unna, der kvelden ble avrundet utendørs under varmlamper. Dette var en høstturnering som kanskje ikke ble nøyaktig slik man hadde forestilt seg en måned tilbake, men som absolutt føyer seg inn i rekken av høyst vellykkede arrangementer. Vel blåst!

Ingen kommentarer: